Programmet uppdateras kontinuerligt och ändringar kan förekomma.
Onsdag 9 november
10:30–17:30 på Kulturhuset Stadsteatern
10:30 Ankomst och registrering. Foajé 3 och Hörsalen på våning 3.
11:00 Välkommen och inledning. Med Statens konstråds direktör Patrick Amsellem och Giorgiana Zachia, projektledare Samtidskonstdagarna.
En kartläggningsprocess: Samtidskonstfältets olika aktörer och funktioner.
12:30 Lunch
13:40-17.15 (Med pauser) Workshop: Erfarenheter från konstfältet. Lärande och dialog utifrån olika lyssnarfokus. Här presenterar vi ett urval av ämnesområden. På plats får du välja att delta i ett av dessa 14 samtal.
Med utgångspunkt i Agder Kunstakademi på Agder anstalt berättar Bo Krister Wallström (KORO, Norge) om en autonom konstutbildning som ett konstprojekt i ett fängelse med högsta säkerhetsklass och andra komplexa och konfliktfyllda konstprojekt.
I staden växer ett fält:50 konstnärer i Malmö. Mats Stjernstedt berättar om Malmö konsthalls publik- och utställningsrelaterade arbete.
Amanda Ferrada, kulturstrateg, och Olivia Berkowicz, curator, berättar om konkreta verktyg för förändringsprocesser på konstinstitutioner med fokus på inkludering och jämställdhet.
ELASTIC Rural i Jädraås – Ola Gustafsson berättar om arbetet med att skapa en plats för samtidskonst utanför storstadsregionerna.
Värdet av en lokal konsthall: Anna-Karin Wulgué (just nu kulturchef Katrineholm) berättar om resan från Örebro konsthall till Open Art och andra samarbeten utanför väggarna.
Bussresan – konst i verkligheten – Lena From (Statens konstråd) berättar om arbetet med metodstöd inom offentlig konst.
Emergency Residency: Hanna Isaksson (Resurscentrum för konst Norrbotten) och Theresa Lekberg (koordinator för projektet) om att mobilisera konstbranschen i kri(g)stider.
Grafikens Hus UTAN VÄGGAR: Nina Beckmann om att jobba mobilt som konstinstitution.
Tessa Praun om hur Magasin III, som vuxit från konsthall till museum, nu även erbjuder publiken inblick i institutionens kreativa processer.
Med utgångspunkt i ett samarbete med Folkets hus och parker berättar Joanna Zawieja och Annika Enqvist (Statens konstråd) om att initiera samarbeten mellan myndighet och civilsamhället och att utveckla former för delaktighet vid produktion av offentlig konst.
Triennalen Västernorrland: Sebastian Andersson (konststrateg) och Helena Byström (Konstfrämjandet Västernorrland) berättar om arbetet med att omforma och utveckla en länskonstsalong.
Petra Johansson (curator) om relationen mellan förmedling och kommunikation med utgångspunkt i Art Inside Outs digitala journal och tidskrift.
Magdalena Malm om att bygga förtroende och förhandla om medfinansiering som fri konstaktör.
Joanna Sandell (Södertälje konsthall) om att driva förändring som kommunal konsthall trots motgångar.
18:00–21:00 på Skeppsholmen
18.00 Fullbokad. Introduktion till utställningen Nan Goldin, This Will Not End Well på Moderna Museet av curator Fredrik Liew. Efteråt finns möjlighet att se utställningen fram till kl. 19:00.
19:00 Fullbokad. Visning och presentation av Statens konstråds nya hem på Skeppsholmen med gemensam middag.
Vi visar Möt konsten: Coronasamlingen – ett urval av Statens konstråds nyförvärvade verk 2021, videoverket Brakfesten/La Grande Bouffe av Anne Duk Hee Jordan och Pauline Doutreluingne. Verket är en del av Ur himlen ner i jorden, ett offentligt konstprojekt av Statens konstråd i samarbete med Baltic Art Center.