Samtidskonstdagarna 2018: Filmer, workshopanteckningar och info

Tack till alla som var med och gjorde Samtidskonstdagarna i Boden/Luleå 2018 till så givande och spännande dagar! Här har vi samlat filmer, föreläsningsanteckningar och deltagarlistor som kan vara inspirerande att ta del av i efterhand.

Filmer från Samtidskonstdagarna 
Om det är någon föreläsning eller panelsamtal som ni har missat eller vill ta del av igen kan ni besöka Statens konstråds filmsida där vi har lagt ut alla inspelningar. Där finns också filmer från tidigare föreläsningar och seminarier som kan vara intressanta:
Filmer från Samtidskonstdagarna 2018

Grégory Castéra, grundare av och en av direktörerna för Council, föreläste om Infinite Ear, ett projekt som har undersökt hur döva och personer med hörselnedsättning integreras i kulturen. Projektet inleddes 2013 i samband med Sharjahbiennalen och presenterades nyligen på Garage Museum of Contemporary Art i Moskva. Här är filmen om det projektet som han visade under Samtidskonstdagarna:
Film om utställningen Infinite Ear (2016)

Anteckningar från workshopparna
Under Samtidskonstdagarna genomfördes fem parallella workshoppar med olika teman. (Anteckningarna finns inte längre tillgängliga på webben).

 

  • What do we have in common? How can art organisations evolve through the concerns of the public? med Grégory Castéra, grundare av och en av direktörerna för Council
  • Change, Culture & Conflict: Organisational Response med Julie Decker, VD för Anchorage Museum i Alaska
  • Bästa Biennalen: Att nå ut med Jenny Grönvall och Anna Norberg, projektledare respektive projektutvecklare för Bästa biennalen
  • Därför ska vi samarbeta med Ryssland med Stefan Ingvarsson, Sveriges kulturråd vid ambassaden i Moskva
  • Att utveckla nätverk med Ulricha Johnson, verksamhetschef på Scensverige