Att använda landskap

Konstnär: anja örn, tomas örn och fanny carinasdotter Kategorier: Tillfällig konst

Att använda landskap (2016–2017)  av Anja Örn, Tomas Örn och Fanny Carinasdotter är en del av utställningen Brytningstider. Verket är en del av konstnärernas pågående undersökning av det öppna dagbrottet Aitik i Sakajärvi. I bildgalleriet stillbilder ur verket av Anja Örn, Tomas Örn och Fanny Carinasdotter.

Konstverket samlar röster som på olika sätt är kopplade till gruvan. Kunskap, känslor, ekonomi och natur möts och nöts mot varandra i det dramatiska landskapet. Rösterna är bland annat hämtade från intervjuer, nyhetsartiklar, Bolidens informationsmaterial och Sakajärvibornas brev till gruvbolaget. I stället för att följa en enda berättelse med bestämd utgång låter konstnärerna de många rösterna förbli motstridiga och mångbottnade.

Tid och plats

Måndag – lördag kl. 11-19

Verken visas i två containrar placerade där Storgatan möter Smedjegatan

Brytningstider

– extrakt ur en framtida historia

Under två veckor i slutet av november möts Luleåborna av konst på olika offentliga platser i staden. Med ”utvinning” som huvudtema leder utställningen iväg på en svindlande resa genom järnmalmens och datatrafikens spår; ut i rymden, ner i bergrummens mörker och in i människans blodomlopp.

Utställningen pågår 15 november till 3 december 2017

Hitta hit