Samtal: Nya riktningar – Dekolonisering av museet och offentlig konst

07 October, KL 17:30 - 19:00 Öppet arrangemang

Statens konstråd och Nordiska museet välkomnar er till ett samtal om dekolonisering av museet och offentlig konst. Detta är den första delen av fyra i en programserie om ämnet.

När: 7 oktober kl 17.30–19.00.
Var: Samtalet kommer att webbsändas. Håll utkik här i vårt kalendarium, informationen uppdateras fortlöpande.
Anmälan: Ingen anmälan behövs. Evenemanget är gratis.

I år invigdes konstnären Outi Pieskis offentliga konstverk Two directions/Två riktningar/Guektien bïegkese/Guovtte biggii som är en del av den nya entrén till Nordiska museet i Stockholm.
Konstverket kopplar samman material i samtidskonst och kulturellt minne med angelägna frågor om svensk kolonialism och samisk repatriering.
I detta webbsända samtal vill vi följa samiska rösters ledning i frågor om hur offentlig konst, offentliga institutioner och museer kan ta aktiva roller i pågående processer för att nedmontera kolonialitet och arbeta mot att bli platser för materiell förändring.

Detta webbsända program produceras av Statens konstråd i samarbete med Nordiska museet. Det är en del av en programserie i fyra delar om dekolonialitet och offentlig konst som produceras av Statens konstråd. Information om alla fyra delarna kommer att publiceras här i vårt kalendarium inom kort.

Läs mer om Two directions/Två riktningar/Guektien bïegkese/Guovtte biggii  här.