Programdag: In Forest Intervals / Responding to the Forest’s Call  

10 september - 23:59

Välkommen till en programdag med konstprojektet Skogen kallar. Följ med på en bussresa från Stockholm till ett specifikt stycke skog – ett offentligt konstverk. På vägen stannar vi till på Sörmlands museum och besöker en utställning.

När: 10 september 2020
Var: Bussen avgår från Stockholm och åker via Sörmlands museum till Skogen kallar vid Fogelstad gods.
Anmälan: Save the date – vi återkommer med anmälningsdatum
Språk: Engelska

Känner du hur Skogen kallar? Låt denna bussresa ta dig genom överlappande intervaller av förflutna och möjliga framtider. Vi reser mellan en huvudstad, en utställning och ett specifikt stycke skog – ett offentligt konstverk. Genom en sammansättning av rörelser, ljudspår, berättelser, tidsligheter och relationer med andra livsformer framträder vi som deltagare och medarbetare.

In Forest Intervals / Responding to the Forest’s Call är ett heldagsprogram som involverar ekologiska och relationella förvecklingar inom Malin Arnell och Åsa Elzéns arbete Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap.

Genom projektet lyfts skogen, belägen på Fogelstad gods historiska marker, ur sitt förutbestämda sammanhang och blir ett sorts motstånd mot den västerländska teleologiska tidsuppfattningen. Skogen lever vidare i en annan temporalitet, där en tidsaxel från Fogelstadgruppen tillåts fortgå i stället för att brytas genom avverkning. Genom att låta skogen stå kvar bryts istället den antropocentriskt förutbestämda, vinstdrivande, cykliska temporalitet som skogen ingår i idag.

Medverkande: Föreningen Skogen Kallar: Malin Arnell och Åsa Elzén, Katarina Bonnevier, Åsa Elzén, Natasha Myers, Merete Røstad, Pella Thiel. Fler namn tillkommer.

I programmet ingår ett besök på utställningen Träda – Fogelstadgruppen och jord av Åsa Elzén, curaterad av Joanna Nordin, på Sörmlands museum.

Verket är ett av tolv beviljade projekt inom Statens konstråds landsomfattande utlysning Lokala konstprojekt, där lokalt engagerade konstprojekt initierade av konstnärer eller konstorganisationer blev inbjudna att ansöka om samarbete kring ömsesidig kunskapsutveckling (2018–2020).

Det publika programmet produceras av Statens konstråd/Annika Enqvist och Andria Nyberg Forshage i samarbete med Malin Arnell, Åsa Elzén och Joanna Nordin/Sörmlands museum – del av Region Sörmland.

Vi planerar med omsorg för att kunna följa möjliga rekommendationer och råd om covid-19, med gott om plats för att hålla avstånd under resan.