Möt konstnären: Åsa Cederqvist, Linda Persson och Ulrika Sparre

Välkommen till Möt konstnären: Åsa Cederqvist, Linda Persson och Ulrika Sparre. Under kvällen får vi höra om konstnärernas arbete med konst i folkparkerna i Heby, Huskvarna och Björneborg.

Åsa Cederqvist har skapat verket Gränslandet som är ett fantasilandskap och en lekfull iscensättning i Heby Folkets Park. I Huskvarna Folkets Park har konstnären Linda Persson med verket Let’s face it tagit fasta på folkparken som en plats för fritid – för gemenskap, musik, dans och skratt. I Björneborgs Fokets Park har en sten landat. Det är Ulrika Sparres Jag väntar under stjärnorna som utgår från plastens betydelse genom tiderna.

Statens konstråd och Riksorganisationen Folkets Hus och Parker ingick 2020 ett samarbete för att utveckla och producera offentliga konstverk i tre av landets folkparker.

När: Tisdag 24 januari, kl 18.00-19.30
Var: Statens konstråd, Svensksundsvägen 11A på Skeppsholmen. Studion, entréplan.

Statens konstråd gör program i hel landet där du kan uppleva, tänka och lära dig mer om konst och våra gemensamma platser. I våra lokaler på Skeppsholmen kan du ta del av våra nya programserier.

I Möt konsten får du möjlighet att uppleva konsten som köps in av Statens konstråd till statens konstsamling innan den placeras ut på arbetsplatser, universitet och myndigheter.