Brakfesten – interaktivt och levande, öppet hela sommaren!

Besök Brakfesten i sommar

Brakfesten/La Grande Bouffe är ett konstprojekt i form av en levande skulptur av nedfallna och fällda träd, skapat av konstnärerna Anne Duk Hee Jordan och Pauline Doutreluingne. Här finns plats för både nyfikenhet, eftertanke och spring i benen! Öppet hela sommaren, 19 maj–11 september, på Södra Hällarna strax utanför Visby.

Hitta hit

Sumpskogen Södra Hällarna. Stig från parkeringen vid huvudentrén till Södra Hällarnas naturreservat. GPS Koordinater: 57.619691,18.271118

På Södra Hällarna har konstnärerna fokuserat på platsens ekosystem som rubbats av almsjuka. De använder avbarkade almgrenar och stammar för att skapa en skulptur som efterliknar det mönster som barkborrarna lämnar på almstammarna. Träden återförs till deras ursprungliga plats och med tiden förvandlas de till en festmåltid för insekter, skalbaggar, fåglar och andra organismer.

Ur himlen, ner i jorden

Brakfesten/La Grande Bouffe är en del av Ur himlen ner i jorden, ett offentligt konstprojekt av Statens konstråd i samarbete med BAC. Läs mer här.

  • Den första delen av Brakfesten/La Grande Bouffe invigdes 19 maj på Södra Hällarna utanför Visby på Gotland.
  • Den andra delen av projektet invigs 27 augusti på Gotlands Konstmuseum med premiären av filmen Brakfesten/La Grande Bouffe.