Uninterruptable

Konstnär: ilja karilampi Kategorier: Permanent konst Ort:

Verket Uninterruptable av Ilja Karilampi är en monumental skulptur som är placerad i entrén mellan forskningsinstituten NEO/TFH. På ramen sitter utskurna siluettformer i frostat akrylplast monterade som beskriver världen genom ihopsatta symboler, tecken och former.

Om Uninterruptable

Skulpturen Uninterruptable består av en 13×12 meter stor svetsad aluminiumram som är installerad i en diagonal vridning mot byggnadens geometri. På ramen sitter utskurna siluettformer i frostat akrylplast monterade. Formerna beskriver världen genom ihopsatta symboler, tecken och former. Här blandas logotyper med referenser till globala ekonomier, produkter med banala siluetter och överförd vektorgrafik som hämtats från Internet, med egna samplade former och symboler till ett uttryck som blir både personligt och egensinnigt.

I Ilja Karilampis konstnärsskap blandar han humor och allvar, banalitet med vetenskap till en spegling av samtiden. Han arbetar ofta med collage, eller ”samplingar”, där han blandar ljud, ljus och bilder till sammansatta miljöer som undergräver det invanda och blottlägger den samtida människans existens, utsatthet och villkor.