Bils på Statens konstråds byggnad och verket fyra element av Alexander Calder

Statens konstråd öppnar dörrarna för våren

Välkommen till Skeppsholmen! Statens konstråd har öppnat dörrarna för våren. Under ett antal datum kan du som besökare uppleva ett audiovisuellt verk, musikframföranden och visningar av konst. Fri entré och öppet för alla. Ingen föranmälan krävs. Se detaljerade tider längre ner på denna sida.

På bottenvåningen upplever du Maria W Horns audiovisuella verk Aether, som är skapat unikt för Statens konstråds nya publika hemvist i byggnaden Kasern II. Aether går att uppleva utomhus fram till och med 24 februari kl 16.00-21.00.

Det audiovisuella stycket har framförts på Statens konstråd vid ett antal tillfällen ihop med en brasstrio. Sista tillfället var 22 februari. 

På plan 5 visar vi under ett antal tisdagkvällar ”Konsten i maktens korridorer” – ett exklusivt urval om 32 verk som ingår i den kollektion som kommer att placeras i Regeringskansliets lokaler. Verken visas på tisdagar, från kl 16.00, till och med 25 april, förutom tisdag 28 februari och tisdag 11 april. Se övriga publika program i samband med ”Konsten i maktens korridorer” i kalendariet 

Varmt välkomna!