En svartvit fototavla. Bild på en kvinna

Introspection av Luna Lopez

Luna Lopez omsorgsfullt komponerade bilder bär inte sällan på en slags lekfullhet, som i bilden Introspection, där kropparnas koreografi framkallar en känsla av närvaro och spontanitet. I Lopez lins blir berättelsen om den subtila mellanmänskliga gemenskapens central, närheten till andra. Så använder hon sig också allt som oftast av vänner och bekanta i sina bilder. Betraktaren bjuds in i hennes cirkel.

I det fotografiska verket Introspection vilar en stillhet som förstärks av de slutna ögonen. Den avbildade tycks vända sig inåt, in i sig själv, åt samma håll som gafflarnas tänder är riktade. Luna Lopez arbetar också med modefotografi, vars estetik kan anas även i dessa bilder där ansiktets linjer och förhållande till tingen skapar en intimitet som ställs i kontrast mot de skarpa, vassa föremålen i metall.

Konstnärsbiografi Luna Lopez

Luna Lopez, född 1996 i Danmark, är bosatt och verksam i Göteborg. Lopez har examen från Fatamorgana, Danish School of Art Photography, samt en kandidatexamen i fotografi från HDK-Valand vid Göteborgs universitet 2021. Hennes fotografier har visats och uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt, till exempel i modemagasinet Vogue.