Vilka är ni?

Vilka är ni? är en teaterföreställning för hela familjen. Publiken möter karaktärer från skogens växt- och djurvärld i en absurd och poetisk föreställning. Den passar från 8 år och är 45 minuter lång.

Konstnären Ingela Ihrman och regissören Maja Salomonsson riktar tillsammans med Ögonblicksteatern blicken mot naturen och försöker förstå vad det egentligen innebär att vara människa. Tillsammans med publiken utforskar de roller, identiteter och förväntningar. Publiken är delaktig och frågor som kan dyka upp är: Föder ni levande ungar?  Sover ni nära varandra eller var för sig? Bestämmer alla lika mycket när ni leker tillsammans? Hur långa är era rötter? Vad händer med er när ni dör? Är ni rädda för att bli fångade? Är ni rädda för de ni inte känner?

 

Det är en existentiell betraktelse över mänskligheten som tillsammans med publiken roller utforskar identiteter och förväntningar.

Vilka är ni? är en både allvarlig och humoristisk föreställning. Det är en existentiell betraktelse över mänskligheten som tillsammans med publiken roller utforskar identiteter och förväntningar. Vad kan djur- och växtvärlden lära oss om vår mänsklighet? Vad innebär det att vara något eller någon?

På scen: Stefan Andersson, Sara Gallardo, Karin Larson, Manour Salti, Johanna Sallander, och Daniel Tholander.
Föreställningen är skapad av konstnären Ingela Ihrman och regissör Maja Salomonsson i samarbete med Ögonblicksteatern.

Värd: Weld

Om Ingela Ihrman och Maja Salomonsson

Ingela Ihrman är konstnär (f. 1985) och arbetar med performance, installationer och konstnärligt skrivande. Hon tog examen från Konstfacks masterprogram Konst i offentligheten 2012 och är idag baserad i Malmö. Ihrman medverkar just nu i Nordiska paviljongens utställning Weather Report: Forecasting Futures, på den 58:e Venedigbiennalen och har tidigare deltagit i Modernautställningen 2018, With the future Behind us, Moderna Museet, Stockholm, Luleåbiennalen 2018, Tidjord/Tidal Ground, Luleå, The Eight Climate (What does art do?), 11th Gwangju Biennale, Gwangju. Hon är sedan 2009 en del av performancegruppen Hägerstens botaniska trädgård (med Johan Eriksson och Sam Hultin) och har ofta jobbat med Art Lab Gnesta, t ex i Träskbiennalen 2017 och ett residence-utbyte till Andamanerna i Indien.

Maja Salomonsson är regissör, dramatiker och radiomakare som gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas radiolinje 2011. Sedan dess har hon främst regisserat teater och närmar sig ofta ljudkonst och bildkonst i sina föreställningar. Hennes senaste verk är På spaning efter den tid som flytt på Orionteatern, loop–pedalkonserten Hamlet – en monolog där alla dör på Ung scen/öst och hörlursverket Plint – en gympasalsshow på Riksteatern.