Death by Nature av Klas Eriksson

Death by Nature är en vägginstallation som består av fälgkors, volvogrill och spik. Det är ett av konstverken som har köpts in till Coronasamlingen, en satsning som syftar till att stötta det svenska konstlivet under coronakrisen.

Installationen Death by Nature tar plats på väggen i en form som påminner om en smiley. Så här beskriver konstnären Klas Eriksson själv verket i en intervju med Power Ekroth, i samband med att det ställdes ut på Contemporary Art Stavanger:

”Jag tar även med mig en ”svensk död” i form av Volvos emblem. Volvo rullar inte längre där jag bor nu, så det handlar om ett slags balans och att peka på något som i alla år verkat helt och hållet självskrivet, men som visat sig inte alls vara det utifrån ekonomiska formler, Death By Nature ungefär.”

Klas Eriksson jobbar en mängd olika media, till exempel fotografi, målning, performance, video, skulptur och installation. Han intresserar sig för frågor som rör kontroll, makt och begränsningar.

Konstnärsbiografi Klas Eriksson

Klas Eriksson är bosatt och verksam i Göteborg. Han är utbildad vid den Kungliga akademien för de fria konsterna i Stockholm.