Marinella Senatore - Brassband - Fest i byn

Community symphony

Den italienska konstnären och filmaren Marinella Senatore arbetar med projekt där människor samlas i grupp för att skapa något tillsammans med henne. Hitintills har hon samarbetat med över 60 000 personer i 14 länder. På inbjudan av Statens konstråd arbetar hon och hennes internationella team i Sverige med projektet Community Symphony.

Om projektet Community Symphony

Under våren 2015 etablerade teamet kontakt med människor i Husby i Stockholm och Persborg i Malmö, men även på andra platser i städerna. Inbjudan stod öppen för alla som ville berätta något och vara delaktiga i en kreativ process där varje kortfilmsmanus skrevs gemensamt.

Resultatet är sju bearbetade manus som filmas i Stockholm och Malmö under hösten 2015. Senatore bjuder samtidigt in olika grupper som utövar dans eller framför musik tillsammans, för att medverka med sin repertoar i filmerna.

Marinella Senatore arbetar i en rad olika tekniker och former – bland annat film, installationer, målningar och dans.

*Community Symphony kan översättas med ”gemenskapens symfoni”. Symfoni är en musikalisk term som beskriver ett brett och stort musikaliskt verk för en av de största typerna av orkester med en stor mängd olika instrument. Ofta används begreppet för att beskriva en stor mångfald av något.

Om Marinella Senatore och hennes team

Marinella Senatore är född 1977 i Italien, och bor och arbetar i Paris och London. Hon är väl etablerad på den internationella konstscenen med utställningar runt om i Europa, USA, Asien och Latinamerika, där Venedigbiennalen och Whitechapel Gallery i London bara är ett par exempel på platser dit hon bjudits in.

Marinella Senatore arbetar i en rad olika tekniker och former – bland annat film, installationer, målningar och dans. Hennes ”participartory projects”, som Community Symphony i Sverige räknas till, har fått stor uppmärksamhet. Projekten skapas alltid tillsammans med andra människor och det är i gruppen av deltagare som själva verket blir till. Hitintills har hon arbetat med över 60 000 personer i 14 länder. Varje ny plats och grupp är självklart unik och inget av hennes projekt är det andra likt.

Marinella arbetar med ett internationellt team av professionella yrkesutövare som hämtas in beroende på typen av projekt.

I projektet Community Symphony är det Rámon Alòs Sánchez och Laura Senatore som är på plats i Husby och på Persborg.

Marinella Senatore talar italienska och engelska.

För mer information

Rámon Alòs Sánchez/Regissör och manusförfattare

Rámon Alòs Sánchez är född 1974, bor och arbetar i Valencia. Han är regissör, manusförfattare och animatör, och har bl a nominerats till en Oscar (2005) under sin studietid.

Rámon arbetar på plats med deltagarna i Community Symphony tillsammans med kommunikatören och produktionsledaren Laura Senatore.

Rámon Alòs Sánchez talar engelska, spanska och italienska.

Laura Senatore/Produktionsledare och kommunikatör

Laura Senatore är född 1981 bor och arbetar i Rom. Hon ingår Marinella Senatores team, bland annat med sin kompetens som journalist och kommunikatör med inriktning på samtidskonst. Laura arbetar på plats med deltagarna i Community Symphony tillsammans med regissören Rámon Alòs Sánchez.

I projektet Community Symphony är Laura produktionsledare och ansvarar dessutom för kontakten med dem som är intresserade av att hålla sig informerade om och/eller delta i projektet.

Laura Senatore talar italienska och engelska.

Hitta till konstverket

Stockholm, Sverige