Vävda sånger och Luleå konstbiennal 2020

I november slår Luleåbiennalen 2020 upp sina dörrar och Statens konstråd samarbetar genom projektet Vävda sånger.

Vävda sånger är en serie konstverk och konstinteventioner curerad av Statens konstråds Edi Muka i dialog med Karin Bähler Lavér, Emily Fahlén och Asrin Haidari från Luleåbiennalen. Vävda sånger dyker upp i biennalens olika utställningar såväl som på offentliga platser i Norrbotten.

I projektet väcker konsten frågor om något så konkret som jorden vi vandrar på och hur vi lever våra liv på den. Jorden som på en gång härbärgerar en profan och en magisk symbolik, och som fungerar som en materialiserad grund både för helighet, liv och död, rakt under våra fötter.

Deltagare i Vävda sånger är: Linnea Axelsson, Elisabete Finger & Manuela Eichner i samarbete med Bárbara Elias, Danielli Mendes, Josefa Pereira, Mariana Costa och Patrícia Bergantin, Maria W. Horn, Aage Gaup, Kapwani Kiwanga, Hanna Ljungh i samarbete med Mattias Hållsten, Ingrid Ogenstedt och Isak Sundström.

I Statens konstråd verksamhet formar projekten den andra delen av en pågående serie som utforskar de föränderliga sociala relationerna.

Luleåbiennalen 2020 är ett projekt inom Konstfrämjandet. Den är en internationell biennal för samtidskonst i Norrbotten. 2020 års upplaga kommer även att inkludera ett turnerande litteraturprogram, dramatik, radio och en onlinebaserad journal.

Luleåbiennalen 2020 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
För er som planerar att besöka oss under öppningshelgen 20–22 november ber vi er e-posta namn och kontaktuppgifter till osa@luleabiennalen.se för att vara garanterade en plats. Ni kommer då att få en bekräftelse och en tidsangivelse och planerad rutt för ert besök.
Är ni ett större sällskap som vill besöka utställningen tillsammans, osa då gärna som grupp och ange tydligt hur många ni är.
Om ni får förhinder och inte längre kan besöka oss som tänkt, vänligen informera oss då så att vi kan upplåta platsen åt någon annan.

Personuppgifter hanteras av Luleåbiennalen enligt GDPR och endast för detta syfte.

På bilden: Positive/Negative (Morphology), 2018 av Kawani Kiwanga//Bildupphovsrätt 2020.