kvinna med hund

Skvallret – en koreograferad stadsvandring

Välkommen att delta i Skvallret en koreograferad stadsvandring som berättar om en plats från en hunds perspektiv. Under tre dagar i juni kan du gå på en koreograferad stadsvandring på Skeppsholmen med konstnären Stina Nyberg.

Verket utgår från en sensorisk och detaljrik upplevelse av en plats. Med hunden som ursäkt för att sänka blicken till knähöjd söker den flytta våra perspektiv och uppmärksamma vår omgivning med hjälp av fler sinnen än synen. En hund är expert på att lägga en sammanfattande blick åt sidan till förmån för detaljerna i en glassfläck, ett grässtrås plötsliga rörelse, läppstiftet på en fimp. Vad kan vi som människor lära oss av andra sätt att uppleva världen på? Hur kan vi lägga de stora historierna åt sidan till förmån för de upplevda historiernas detaljrikedom och det framviskade skvallret? Vilka historier berättar vi då?

Upplev Skvallret

Stadsvandringen Skvallret sker tre dagar i juni av konstnären Stina Nyberg. Samling 5 minuter innan på Svensksundsvägen 11A, Skeppsholmen. Vandringen tar ca 50 min och även hundar är välkomna.

  • 8 juni, 12:00–13:00 på svenska
  • 10 juni, 13:00–14:00 på svenska och 16:00–17:00 på engelska
  • 11 juni, 12:00–13:00 på svenska och 15:00–16:00 på engelska

Anmäl dig till Skvallret

Det är fri entré men du behöver boka din plats. Klicka på länken till MDT:s bokningstjänst nedan.

Stadsvandringen Skvallret är ett samarbete mellan MDT och Statens konstråd. Vandringen skapas genom ett undersökande av platsen och insamlande av dess skvallerhistorier. Utöver detta genomförs ett samarbete med en lokal agilityförening som deltar med sina hundar i specialbyggda hinder av konstnären och scenografen Tove Dreiman.