Kollage av tre bilder på tre verk

Kamper, viljor, kreativitet – ett samtal om konsten på stan 

I en serie guidade visningar arrangerar Statens konstråd promenader i stadsmiljö som både bjuder på konstupplevelser och filosofiska frågor om historia, samtid, demokrati och riktning – var vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Visningarna pågår under maj–september 2023 och tar ca 2 timmar. Du kan välja mellan en svensk eller engelsk visning.

Under vandringarna möter vi offentliga verk som på olika sätt berättar om hur konsten spelar roll för platserna, hur platserna påverkar vår tolkning av verken och hur de är en del av olika samhällsmiljöer och epoker.

Vi samtalar om idéer som verken bär på – kamper, viljor, kreativitet och delat ansvar för det gemensamma. Konstpromenaderna på stan är en del av Statens konstråds publika program.

Tider och plats

Visningarna pågår i ca 2 timmar med start kl. 17:00  med samling på Skeppsholmen utanför entrén till Statens konstråd, byggnad Kasern II, (adress Svensksundsvägen 11 A), vid Per Bromans konstverk Eter Vandringen avslutas vid Demokrativerkstaden i Gamla stan, (adress Stora Gråmunkegränd 4). Vandringen går i lugnt tempo, är ca 3 km lång totalt och bjuder på pauser längs vägen.

  • Tisdag 23 maj, kl 16:00–18:00 (svenska)
  • Tisdag 13 juni, kl 17:00–19:00 (svenska)
  • Tisdag 22 augusti, kl 17:00–19:00 (engelska)
  • Tisdag 29 augusti, kl 17:00–19:00 (engelska)
  • Tisdag 12 september, kl 17:00–19:00 (svenska)

Föranmälan

Fri entré, föranmäl dig till anmalningar@statenkonstrad.se

 

Visningarna pågår ca 2 timmar med tillfälle för frågor och samtal. Guidar gör Kristoffer Svenberg, konstnär och pedagog samt Rebecca Beyene, på uppdrag av Statens konstråd.