Samtidskonstdagarna 2023 – konferens

Samtidskonstdagarna är den största återkommande mötesplatsen för konstaktörer i Sverige och innebär tre dagar fyllda av inspiration och lärande på tvärs genom samtal, erfarenheter från fältet och workshops. I år möts vi i Malmö den 25-27 oktober. Årets konferens arrangeras i samband med Bästa biennalen (21 oktober-5 november) och med stöd av Region Skåne, Visit Skåne och Malmö Stad.

Program för konferensen 25–27 oktober

Vi bjuder in till ett fullspäckat program inspirerat av vårens digitala träffar och samtal. Programmet ger utrymme för deltagarstyrd agenda med stor möjlighet att arbeta med frågor som Hur kan vi förstå och navigera i de trender och skiften vi ser i samhället? Hur kan vi agera så att samtidskonsten fortsatt kan spela en viktig roll?  I centrum står samtalet och mötet. Den digitala och fysiska gestaltningen på Moriska Paviljongen görs av Kiosk Studio. Några av årets höjdpunkter är:

  • Visning av utställningen Ingela Ihrman på Malmö konsthall.
  • Invigning av utställningen Happily Ever After och performance på Malmö konstmuseum.
  • Specialvisning av utställningen Illegal Spirits of Sápmi av Anders Sunna på Moderna museet Malmö.
  • Myndigheter i Sverige och övriga Norden samt andra finansiärer och bidragsgivare håller i workshops och presenterar nyheter och möjligheter riktade till konstaktörer.
  • Ett skräddarsytt besöksprogram på små och stora konstinstitutioner i Malmö, Lund och hela Skåne den 27 oktober. Arrangörer är Statens konstråd tillsammans med Skåne konstförening och Region Skåne.

Detaljerat program

Ett detaljerat program för dagarna hittar du här. 

 

Praktisk information och anmälan

Tid: 25–27 oktober 2023
Plats: 25–26 oktober Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, Malmö
27 oktober skräddarsytt besöksprogram i Malmö/Lund och hela Skåne

Avgift: 800 kr. Priset inkluderar lunch och fika på Moriska Paviljongen den 25–26 oktober samt middag den 25 oktober på restaurang SMAK vid Malmö Konsthall.

För konstnärer och konstnärsdrivna organisationer erbjuder vi ett begränsat antal platser till ett reducerat pris på 400 kr.

Fakturering och avbokning

Faktura skickas inom en månad efter Samtidskonstdagarna i Malmö. För att avboka din plats utan betalningskrav måste avbokning inkomma senast den 10 oktober. Om avbokning sker senare görs ingen återbetalning. Du säger upp din plats genom att logga in i vårt bokningssystem och väljer ”“Avboka” i menyraden. Avbokningen måste inkomma via bokningssystemet för att vara giltig.

Det är tyvärr inte möjligt att få reducerad avgift om du ej kan närvara alla tre konferensdagarna.

Anmäl dig senast 10 oktober via knappen nedan.

Läs mer om Samtidskonstdagarna och vad som händer under året