Kollage av tre bilder på tre verk

Konstvandring: Möt konsten på stan i Stockholm

I sommar kan du som befinner dig i Stockholm ta del av några av de offentliga verk på stan som Statens konstråd producerat. I en serie guidade visningar med rubriken ”Kamper, viljor, kreativitet – möt konsten på stan”, besöker vi ett 10-tal offentliga verk. Vi tar oss an frågor om hur konsten och platserna samspelar, hur platserna påverkar vår tolkning av verken och hur både platserna och verken är en del av olika samhällsmiljöer och epoker. Visningar sker på svenska, engelska och farsi.

Tid och plats

När:

  • Tisdag 4 juni kl 17.00 på svenska
  • Lördag 8 juni kl. 14.00 på svenska
  • Tisdag 27 augusti kl. 17.00 på engelska
  • Lördag 31 augusti kl. 14.00 på farsi

Var: Konstvandringarna startar vid Statens konstråds entré på Svensksundsvägen 11A, Skeppsholmen, och slutar vid Jan Håfströms verk Arken på Stora Gråmunkegränd 4, Gamla stan.

Praktisk information: Vandringen är ca 2 km lång och pågår i två timmar. Vi går i lugn takt och det finns möjligheter att ta pauser.

Anmälan: Fri entré, ingen föranmälan

Vår guide under konstvandringarna är Shiva Niiko Anoushirvani.

Möt konsten i hela landet

Statens konstråd har producerat ca 2000 permanenta verk i hela landet sedan 1937. Möt några av dem och konstnärerna som skapat verken i vår app: Statens konstråds audioguide. Här finns berättelserna om konsten i våra gemensamma rum från norr till söder. Appen fylls på med nya konstverk kontinuerligt och är gratis. Du kan ladda ned den på Apple Store och Google play.