Eva Malm Öhrström ny kommunikationschef för Statens konstråd

Eva Malm Öhrström är sedan den 15 september 2022 ny kommunikationschef för Statens konstråd och kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på Institutet för Näringslivsforskning.

Eva Malm Öhrström kommer närmast från Institutet för Näringslivsforskning, IFN, där hon var kommunikationschef i tre år och främst arbetade med att göra nationalekonomisk forskning tillgänglig för en bredare målgrupp. Eva är i botten journalist och arbetade under många år framför allt som redaktör på SVT:s program Aktuellt, Rapport och Gomorron Sverige, men var även programledare för Nyheter på lätt svenska. Hon är utbildad kulturvetare med ett brett konst- och kulturintresse.

– Det är en spännande tid för Statens konstråd när vi ska bli mer synliga och dessutom har möjlighet att möta publiken, inte bara i hela landet utan även i våra nya fina lokaler på Skeppsholmen. I höst blir det bland annat genom samtalsserierna Möt konsten och Möt konstnären. Där kan vi som publik dels ställa frågor om konst till olika konstnärer och andra aktiva inom konstfältet, dels uppleva några verk på plats innan de finner sina nya hem i olika offentliga miljöer runtom i Sverige. Det ska vara enkelt att ta del av konsten hos oss, oavsett om du väljer att följa våra sociala medier där det finns en skatt av intervjuer med konstnärer och om våra projekt eller om du möter oss på plats någonstans i Sverige eller på Skeppsholmen. Jag ser fram emot att jobba med att göra den offentliga konsten tillgänglig för ännu fler.