Ett fågelperspektiv av ett bostadsområde

Heldag om konstens roll i samhällsutvecklingen

Arbetar du i processer som berör konsten i gestaltad livsmiljö; som beställare, eller på forskningsnivå, genom finansiering eller policyskapande, som politiker, tjänsteperson, konstnär, arkitekt, designer, stadsplanerare, tjänsteperson eller utförare. Vill du höja din kunskapsnivå, knyta intressanta kontakter och bredda din orientering om betydelsen av kultur och konst på platserna där vi bor och lever? Skynda dig att knipa en av platserna till Formas och Statens konstråds forskningskonferens som äger rum på ArkDes i Stockholm den 15 november i år.

Anmälan

Anmälan görs vi länken på Formas hemsida. Där kan du läsa hela programmet och anmäla dig.

Konstens roll i samhällsutvecklingen

Konferensen om konstens roll i gestaltad livsmiljö slutrapporterar tio projekt som forskat fram ny kunskap om och kring offentlig konst. Projekten har drivits inom den forskningsutlysning som Statens konstråd och Formas initierat och finansierat och som genomförts i samverkan med Riksantikvarieämbetet, Boverket och ArkDes (2020–2024).

Under konferensen får vi bland annat:

  • Lära oss mer om konstnärliga metoder för samverkan i komplexa processer.
  • Se exempel på hur konstnärlig kompetens kan bli jästen i degen för samhällsutveckling och en oumbärlig del i hållbar stads- och landsbygdsutveckling.
  • Få syn på svårigheter, möjligheter och lärdomar som uppstår när vi ska förstå och verka tillsammans men har olika kunskapssyn och profession.

Under dagen får vi ta del av rykande färsk forskning från fältet gestaltad livsmiljö och utblickar och reflektioner från några av landets ledande personer inom konstnärliga metoder, konstnärlig- och samhällsvetenskaplig forskning, policymaking och hållbar utveckling.

Tid och plats

När: 15 november 2024
Tid: 09.00 – 15.30
Var: ArkDes, Exercisplan 4 Stockholm
Anmälan: Anmälan krävs