En person som karvar på en fot av lera

Möt konstnären:

Statens konstråd möter människor med konst och program i hela landet och utökar nu verksamheten med en serie publika program på Skeppsholmen, Möt konsten och Möt konstnären.

I Möt konstnären bjuds publiken in att träffa konstnärer som konstrådet samarbetar med och vars verk finns i statens konstsamling eller vars verk utvecklats specifikt till vissa platser. Här ges tillfälle att möta konstnären i ett nära samtal om den konstnärliga processen, om konsten och vad den betyder för våra gemensamma rum.

Med det nya publika programmet gör vi konsten tillgänglig för fler.

Programserien Möt konstnären lanserades under invigningen på Skeppsholmen och bjuder in publiken att träffa konstnärer som Statens konstråd på olika sätt samarbetar med. Samtalen handlar om den konstnärliga processen och ger tillfälle att möta konstnären i ett nära samtal om konsten och vad den betyder för våra gemensamma rum.

Välkommen att träffa konstnärer vars verk finns i statens konstsamling, verk som utvecklats specifikt till vissa platser och konstnärer som arbetar med pågående projekt eller just färdigställda verk. Ta del av samarbeten som är en del av stadsomvandlingar, skapandet av till exempel parker och andra platser där vi möts, reser, arbetar eller studerar. Programserien Möt konstnären kommer att pågå kontinuerligt på Skeppsholmen som en del av Statens konstråds publika program.

Under invigningen på Skeppsholmen den 17 september fick publiken möta konstnärerna Astrid Göransson, Nomeda och Gediminas Urbonas, Eva Ek-Schaeffer, Marjetica Potrč, Ruben Wätte, Åsa Cederqvist och Gideonsson/Londré, Erik Thörnqvist, Anja och Tomas Örn.

Konstnärssamtal med bland andra Marjetica Potrč och Ooze om Future Island
Panelsamtal om grafikens roll idag (Samarbete med Grafikens hus)
Möt Konstnären: Nomeda och Gediminas Urbonas
Möt konstnären: Åsa Cederqvist
Möt konstnären: Ruben Wätte
Möt konstnären: Astrid Göransson och David Skoog
Möt konstnären: Eva Ek-Schaeffer
Möt konstnärerna: Gideonsson/Londré, Erik Thörnqvist, Anja och Tomas Örn
Möt konstnären: Ilja Karilampi
Lansering av verket FolkFigur av Konstnären Ilja Karilampi 1/12 - 2022
Möt konstnären: Ulrika Sparre, Åsa Cederqvist och Linda Persson
Möt konstnären: Ellen Ehk Åkesson