Walk, hands, eyes (Gamlegården)

Konstnär: myriam lefkowitz
Kategorier: Tillfällig konst

I Walk, Hands, Eyes (Gamlegården), en del av Konst händer, leder konstnären Myriam Lefkowitz och hennes samarbetspartners en åskådare i taget på guidade utforskningar av Gamlegården, Kristianstad. Det är en tyst promenad där en duett – bestående av en guide med öppna ögon och en åskådare med stängda ögon – rör sig genom stadsrummet.

Myriam Lefkowitz skapar promenaden direkt i Gamlegården för att ge oss möjlighet att utforska platserna där vi bor från en helt ny vinkel – och ger människor som inte bor där möjlighet att upptäcka en del av sin stad på ett annorlunda sätt. Den som vill uppleva konstprojektet måste delta i promenaderna.

På plats 4-12 juni 2016

I Walk, hands, eyes (Gamlegården) fick varje deltagare blunda och bli ledd genom Gamlegården av en guide. Under promenaden ber guiden deltagaren då och då att öppna ögonen för att få blixtbilder av stadsrummet från oväntade perspektiv.

Promenaden avslutades med konstverket How can one know in such darkness, som är en inre resa. Deltagaren lägger sig på en madrass i mitten av ett rum. Sedan släcks ljuset. Guiden skapar en ordlös berättelse genom objekt, material och ljud som du upplever i mörker.

Vi sökte under våren 2016 dansare och performance-artister som ville delta i projektet som guider. Ansökningstiden har gått ut.

 

Konst händer

- AMIRALSSTADEN ÄR EN DEL AV REGERINGSSATSNINGEN KONST HÄNDER

Under tre år producerar Statens konstråd exempel på offentlig konst med fokus på miljonprogramsområden, inom ramen för regeringsuppdraget Äga rum.