Konstnären sitter på huk och håller en stor lur i plywood mot örat.

Invigning av Brakfesten – en interaktiv levande upplevelse

Välkomna på invigningen av Brakfesten/La Grande Bouffe

Den 19 maj kl 16:00–18:00 invigs den första delen av Brakfesten/La Grande Bouffe på Södra Hällarna utanför Visby på Gotland. Brakfesten/La Grande Bouffe är ett konstprojekt i form av en levande skulptur och en film, skapat av konstnärerna Anne Duk Hee Jordan och Pauline Doutreluingne.

På Södra Hällarna har konstnärerna fokuserat på platsens ekosystem som rubbats av almsjuka. De använder avbarkade almgrenar och stammar för att skapa en skulptur som efterliknar det mönster som barkborrarna lämnar på almstammarna. Träden återförs till deras ursprungliga plats och med tiden förvandlas de till en festmåltid för insekter, skalbaggar, fåglar och andra organismer.

Den andra delen av projektet invigs 27 augusti på Visby konstmuseet med premiären av filmen Brakfesten/La Grande Bouffe.

Invigning

Datum: 19 maj 2022
Plats: Sumpskogen Södra Hällarna. Stig från parkeringen vid huvudentrén till Södra Hällarnas naturreservat. GPS Koordinater: 57.619691,18.271118
Tid: 16:00–18:00

Kl 17:00 invigning och introduktion av konstverket i närvaro av konstnärerna och med Fredrik Gradelius, regionråd kultur & fritid.

Brakfesten/La Grande Bouffe är en del av Ur himlen ner i jorden, ett offentligt konstprojekt av Statens konstråd i samarbete med BAC. Läs mer här.

Besök Brakfesten i sommar

Här finns plats för både nyfikenhet, eftertanke och spring i benen! Brakfesten är öppen hela sommaren, 19 maj–11 september.