Tavla i ett offentligt rum

Mellan ljus och mörker – Möt konsten i Luleå

Naturens magi och tyst kunskap i mötet med teknikens framfart och konstens betydelse i vardagen är temat för en konstvandring där du får möta konsten på Luleå tekniska universitet.

Under hösten arrangerar Statens konstråd två konstvandringar på campus vid LTU där du som besökare får möta både permanenta konstverk skapade specifikt för platsen och konst ur Statens konstråds samling som placerats ut i de olika lokalerna. Det är verk som dagligen möter studenter, forskare, lärare, annan personal och allmänhet på Luleå tekniska universitet. Vi tar oss an frågor om hur natur och teknik påverkar såväl oss som konsten och vad som händer när naturens magi och den tysta kunskapen möter teknikens framfart.

Tid och plats

När: 

  • Söndag 27 oktober kl. 14.00
  • Onsdag 30 oktober kl. 17.00

 Var:  Vi samlas vid korsningen Regnbågsallén och Vintergatan, adress Regnbågsallén 6. Besöksparkering och busshållplats finns vid Universitetsvägen 6.

Sträcka: Vi går mellan Alfa, A-huset, C-huset och avslutar i Bo Helins samlingar i B-huset. Lokalerna är anpassade för rullstolar och hissar finns. Sträckan är ca 1,5 km lång och konstvandringen tar ungefär 1 h och 40 minuter. Verken finns inomhus.

Anmälan: Fri entré, ingen föranmälan

Vår guide under konstvandringarna är Shiva Niiko Anoushirvani.