Möt konstnären: Danh Vo

Möt konstnär Danh Vo i ett samtal om konstens roll när staden växer

I mötet med konstnären Danh Vo bjuds publiken in till en unik möjlighet att ta del av Danh Vos tankar om konstens roll när vi bygger och utvecklar våra städer. Hur går det till när konstnär och arkitekt samarbetar och hur kan konst väcka liv i uråldriga lager av historia och hantverksteknik samtidigt som vi planerar morgondagens samhälle?

Med utgångspunkt i sitt konstnärskap och pågående arbete med verket Tongue and Groove för tågstationen Centralen i Göteborg berättar Vo om konst som infrastruktur och sina arbetsprocesser som konstnär.

När: Tisdag 18 oktober, kl. 18:00. Fritt inträde och öppet för alla.
Var: Statens konstråd, Svensksundsvägen 11A på Skeppsholmen. Studion, entréplan.
​Språk: Engelska

Tongue and Groove

2016 vann Danh Vo tävlingen att skapa en konstnärlig gestaltning för den nya station Centralen i Göteborg. Idéförslaget kallas Tongue and Groove och har gett Danh Vo möjlighet att på ett tidigt planeringsstadium utveckla konsten i nära samarbete med Kanozi arkitekter så att konstnärliga idéer och arkitektoniska detaljer förenas på ett sömlöst sätt. I konstprojektet sammanlänkas människorna bakom 1600-talets bygge av stadsmuren med dagens arbetare som tar hand om stationen. Projektet pågår under nästan ett decennium och beräknas vara klart år 2026.

Danh Vo (Bà Ria, Vietnam, 1975) är en internationellt uppmärksammad dansk-vietnamesisk konstnär verksam i Berlin och Mexico City.

 

Programserien Möt konstnären bjuder in publiken att träffa konstnärer som Statens konstråd på olika sätt samarbetar med. Samtalen handlar om den konstnärliga processen och ger tillfälle att möta konstnären i ett nära samtal om konsten och vad den betyder för våra gemensamma rum.

Välkommen att träffa konstnärer vars verk finns i statens konstsamling, verk som utvecklats specifikt till vissa platser och konstnärer som arbetar med pågående projekt eller just färdigställda verk. Ta del av samarbeten som är en del av stadsomvandlingar, skapandet av till exempel parker och andra platser där vi möts, reser, arbetar eller studerar.

Programserien Möt konstnären kommer att pågå kontinuerligt på Skeppsholmen som en del av Statens konstråds publika program.