Tillfällig konst

Konstnärer söker sig idag ofta till aktuella frågor om det gemensamma och om våra offentliga rum. Genom tillfälliga projekt får vi möjlighet att friare utforska olika format och samtidigt reflektera kring aktuella frågor. Vi utgår från dialogen mellan konstnär och curator och från den situation där verket tar form. Samtidigt fångar vi upp den utveckling som sker inom offentlig konst, både i Sverige och internationellt.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med tillfällig konst på olika platser i landet.

Curatera utanför utställningsrummen

Samtidskonst produceras allt oftare för ett specifikt sammanhang utanför utställningsrummen. Men vad ställer det för krav? Vilka kunskaper behövs som curator? I projektet Curating Context samlade vi internationella curatorer och konstnärer. Genom både en antologi och ett heldagsseminarium öppnade vi detta pågående samtal för fler.

Läs mer om Curating context

Två minuter med Lisa Rosendahl

Lisa Rosendahl är curator för Statens Konstråds serie Industrisamhälle i förändring, som bjuder in konstnärer att göra sin personliga tolkning av temat.

Läs intervjun med curator Lisa Rosendahl

Malmös Leende

Grupputställningen Malmös leende ville komma nära stadens hjärta. Vem äger rätten till staden, till dess identitet och minne? Vem har rätt att leva där? Åtta konstnärer tog sig an gator och torg under två veckor 2016. De utforskade stadens komplexa verklighet och mötet mellan dem som lever i den. Curator var Edi Muka.

Curating Context

Internationella curatorer och konstnärer diskuterade förutsättningar för att curatera utanför utställningsrummet under en heldag i Stockholm.

Ny antologi

Vad krävs för att curatera utanför utställningsrummen? Curating Context – Beyond the Gallery and Into Other Fields samlar erfarenheter från internationella experter och praktiker.

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till våra nyhetsbrev om offentlig samtida konst. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR under Om oss.

Ogiltig e-postadress
Skickar...
Fel vid uppkoppling mot server. Vg pröva igen om en stund.
Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.