Statens konstråd söker en vikarierande samlingsregistrator

Statens konstråd söker en vikarierande samlingsregistrator på grund av föräldraledighet under perioden 1 mars–31 december 2021.

I tjänsten som samlingsregistrator ingår handläggning av myndigheters ansökningar om återlämnande av statlig offentlig konst, arbete med konstkollektioner till myndigheter, rådgivning till konstansvariga på statliga myndigheter, dataregistrering och lagerhantering av statlig konst som transporteras till och från Statens konstråds lager i Stockholm och i Tumba.

Samlingsregistratorn ingår i Administrativa enheten och samarbetar nära med ansvariga för verksamheterna tillsyn och konstkollektioner. Statens konstråd är en statlig kulturmyndighet med ansvar för konst i offentliga miljöer. Vi producerar permanenta och tillfälliga konstverk och konstkollektioner över hela landet, bedriver tillsyn över myndigheters vård av statens konst samt utvecklar och sprider kunskap inom området offentlig konst och gestaltad livsmiljö.

  • Tjänsten är ett vikariat pga. föräldraledighet under perioden 1 april–31 december 2021, men sökande förväntas kunna tillträda 1 mars (visstidsanställning 1–31 mars 2021) för att en grundlig överlämning av arbetsuppgifterna ska kunna ske.
  • Tjänsten innefattar fysisk hantering och inventering av konstverk och sökande ska ha därför ha dokumenterad erfarenhet av dataregistrering av konstföremål på museum eller liknande och god kunskap om svensk 1900-talskonst och konstnärliga tekniker.
  • Sökande ska ha högskoleutbildning inom konstvetenskaplig eller konstnärlig utbildning.
  • Sökande ska ha tidigare erfarenhet av offentlig administration och självständigt kunna handlägga ärenden och hantera kontakter med såväl myndigheter som gallerier, konstnärer, ramverkstäder, konservatorer etc.
  • Som person skall du ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad, initiativrik och resultatorienterad.
  • Körkort för bil är meriterande.

Ansökan med CV och löneanspråk ska vara Statens konstråd tillhanda senast 2020-11-30. Skicka ansökan med ref nr 2.2.1/2020:242 till e-post: vik.samlingsregistrator@statenskonstrad.se

Samtliga intervjuer kommer genomföras digitalt förutom den slutliga intervjun med tilltänkt vikarie som genomförs fysiskt i Statens konstråds lokaler i Stockholm.

Kontaktpersoner är administrativ chef Henrik Orrje (horrje@statenskonstrad.se) och facklig representant Simon Grind (simon.grind@statenskonstrad.se).