Hitta hit

Curator

Lotta Mossum - Ansvarig curator

Alba Baeza - Assisterande Curator

Om Huang Yong Ping

Huang Yong Ping (f. 1954, Xiamen, Kina) grundade gruppen Xiamen Dada i Kina på 1980-talet, en avantgardistisk konstnärsgrupp som utforskade korsningen mellan dadaism och buddhism. Huang Yong Ping deltog 1989 i den inflytelserika utställningen Les Magiciens de la Terre på Centre Pompidou och Grande Halle de la Villette i Paris. Huang Yong har blivit känd för sina monumentala installationer som kombinerar spektakulära former med en mångbottnad konceptuell innebörd.

Huang Yong Ping är en internationellt erkänd konstnär och hans arbete har presenterats i många separatutställningar, bland annat på École nationale supérieure des Beaux-Arts de Paris, Astrup Fearnley Museet i Oslo, Barbican Art Center i London och Power Station of Art i Shanghai. År 1999 representerade han Frankrike vid den 48e Venedigbiennalen tillsammans med Jean-Pierre Bertrand och har medverkat i flertalet andra internationella biennaler. Mellan åren 2005 och 2008 anordnades en retrospektiv vandringsutställning med hans verk som visades på the Walker Art Center i Minneapolis, MASS MoCA (Massachusetts) och UCCA i Peking.

Huang Yong Ping erhöll Wolfgang Hahn-priset 2016 (Museum Ludwig, Köln, Tyskland) och erbjöds att delta vid den 7e upplagan av Monumenta med verket Empires som visades på Grand Palais i Paris år 2016.

Rainbow Snake är en del av Västlänken: Kronotopia

Rainbow Snake är ett konstnärligt idéförslag för den nya järnvägsstationen Haga i Göteborg. Det är det vinnande förslaget i tävlingen Västlänken: Kronotopia där konstnärer får en möjlighet att påverka ett av Göteborgs genom tiderna största byggprojekt, stadsomvandlingsprojektet Västlänken och Olskrokens infrastrukturområde.

Hitta hit