Malmö är full av möjligheter och motsättningar. Men känslan att tillhöra staden binder alla samman. Åtta konstnärer tog sig an stadens olika sidor i Malmös leende.

Tre snabba frågor till...

… Edi Muka, curator för Statens konstråds utställning Malmös leende. Åtta konstnärer tar under två veckor sig an Malmös gator och torg, 19 september – 2 oktober.

Vad är Malmös leende?
Malmös leende är en grupputställning med åtta konstnärer som utforskar Malmös mångbottnade och komplexa karaktär, direkt på stadens gator och torg. Det handlar om att Malmös hjärta finns i vardagen, i mötet människor emellan, vilket kan vara både komplicerat och vackert. I Malmös leende vill vi lyfta verklighetens många olika lager, både mörka och ljusa.

Var pågår det?
Utställningen är på gator och torg runt om i centrala Malmö. Några konstverk är vid gamla Malmö Konserthus och utanför station Triangeln. Men utställningen pågår även vid Folkets Park, Möllevångstorget, Sankt Johanneskyrkan och polisstationen vid Drottninggatan. Under gallerinatten, den 24 september, kommer dessutom tillfälliga performance äga rum på flera platser som Malmö centralstation, Möllevångstorget och vid rondellen vid Parkgatan.

I ett verk kan besökare delta?
Ja, besökare kan delta i Myriam Lefkowitzs arbete ”Walks, Hands, Eyes”. Det är en tyst promenad genom staden med dina ögon stängda. Det är en ”one to one experience”, en guide och en besökare. Hör av er till oss och boka en tid!