Råby, Västerås

Konstnär: michael beutler
Kategorier:

Konstnären Michael Beutler vill skapa en festival på Råby i Västerås. Konstprojektet går under namnet Råby Planet och växer fram tillsammans med de som vill delta. Festivalen ska kretsa kring en stor ballong. Handlar det om ett spel, en tävling eller en lek? Och vilka är reglerna? Det ska konstnären bestämma med människorna på Råby. 

Aktuellt

Nedan hittar du aktuella händelser från Konst händer i Råby:

Nu är Råby Planet invigt

Den 8 september 2018 invigdes konstverket Råby Planet med en stor festival. Under sommaren har det varit stor aktivitet i verkstaden, dit alla som vill har varit välkomna för att hjälpa till att tillsammans skapa, bestämma och leda projektet framåt.

> Läs mer om Råby Planet festival här! 

Konst händer Råby bygger nätverk med målarbok

Den 7 oktober 2017 tog Konst händer ett steg närmare en Råby Planet Festival med ballongen. Då stod barnen i särskilt fokus för arbetet med att hitta former för det lekfulla spelet. Arbetet hade formen av en workshop i Råby centrum och leddes av Diana Kambugu, koordinator i Råby Planet.

> Läs mer om barnens workshop på Råby

Andra workshopen avklarad med gott resultat

Under tre dagar utforskades spelplatsen för Råby Planet. Prototyper för den stora ballongen fanns tillhands för att diskutera användningsområden och spelregler med råbyborna. Nu går skissarbetet in i nästa skede och Michael Beutler ska ta fram en mer konkret plan inför kommande workshops.

> Läs artikeln om testrullningarna i Råbyskogen

Konst händer

Råby är en del av regeringssatsningen Konst händer

Under tre år, 2016–2018, producerar Statens konstråd exempel på offentlig konst med fokus på miljonprogramsområden, inom ramen för regeringsuppdraget Äga rum.

KONST HÄNDER – RÅBY

KONST HÄNDER - RÅBY (BALLONGEN)


Alla 15 platser i Konst händer