Råby, Västerås

Konstnär: michael beutler Kategorier: Tillfällig konst Ort:

Konstnären Michael Beutler har skapat en festival på Råby i Västerås. Konstprojektet går under namnet Råby Planet Festival och växte fram tillsammans med alla som ville delta. Festivalen kretsade kring en stor boll som rullades genom Råbyskogen. Handlar det om ett spel, en tävling eller en lek? Och vilka är reglerna? Det bestämde konstnären tillsammans med människorna på Råby. Kvar på platsen finns verket The Shrine, en byggnad tillägnad festivalen och där allt finns om festivalen och bollen ska rulla igång igen. 

Nu är Råby Planet invigt

Den 8 september 2018 invigdes konstverket Råby Planet med en stor festival. Under sommaren har det varit stor aktivitet i verkstaden, dit alla som vill har varit välkomna för att hjälpa till att tillsammans skapa, bestämma och leda projektet framåt.

> Läs mer om Råby Planet festival här! 

Konst händer Råby bygger nätverk med målarbok

Den 7 oktober 2017 tog Konst händer ett steg närmare en Råby Planet Festival med ballongen. Då stod barnen i särskilt fokus för arbetet med att hitta former för det lekfulla spelet. Arbetet hade formen av en workshop i Råby centrum och leddes av Diana Kambugu, koordinator i Råby Planet.

> Läs mer om barnens workshop på Råby

Andra workshopen avklarad med gott resultat

Under tre dagar utforskades spelplatsen för Råby Planet. Prototyper för den stora ballongen fanns tillhands för att diskutera användningsområden och spelregler med råbyborna. Nu går skissarbetet in i nästa skede och Michael Beutler ska ta fram en mer konkret plan inför kommande workshops.

> Läs artikeln om testrullningarna i Råbyskogen

Konst händer

Råby är en del av regeringssatsningen Konst händer

Under tre år, 2016–2018, producerar Statens konstråd exempel på offentlig konst med fokus på miljonprogramsområden, inom ramen för regeringsuppdraget Äga rum.

KONST HÄNDER – RÅBY

KONST HÄNDER - RÅBY (BALLONGEN)

KONST HÄNDER - RÅBY PLANET FESTIVAL


Alla 15 platser i Konst händer