Lea Porsager (f. 1981, Frederikssund, Danmark) studerade film i början av 2000-talet i Danmark och blev sedan antagen till Kungliga Danska Konstakademin där hon tog sin masterexamen i Fri Konst 2010. I Porsagers konstnärskap kombineras på ett intresseväckande sätt spiritualism med naturvetenskap. Hennes arbeten är ofta inspirerade av kvantteori, esoterism och feministisk teori. I dag är hon anställd som doktorand på Konsthögskolan i Malmö, Lunds universitet.

Lea Porsager har medverkat i ett stort antal internationella grupputställningar, som den 14:e Istanbulbiennalen (2015) och dOCUMENTA 13, Kassel (2012), båda curaterade av Carolyn Christov-Bakargiev. Hon har även deltagit i flertalet separatutställningar såsom National Gallery of Denmark, Copenhagen (2017), Kunstverein Göttingen, Tyskland (2015), Künstlerhaus Bethanien, Berlin, Tyskland (2015), Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden, Norge (2014), med flera.

Lea Porsager har prisats med stipendier och priser, bland annat ett treårigt arbetsstipendium (2014–2016) från Danska Statens Konstfond. Hon har också deltagit i internationella residensprogram för konstnärer i Europa och Nordamerika. Hennes arbete har blivit publicerat i flertalet böcker och publikationer. Fyra böcker finns utgivna om enbart hennes konstnärskap, alla publicerade i Danmark. Lea Porsager bor och verkar i Köpenhamn.

Information om att lämna samtycke

- Till att inkludera namn.

Som en del i minnesvården ska besökarna kunna ta del av namn på personer som omkom. Det är inte säkert att alla namn kommer att finnas där. De anhöriga måste få avgöra om ett namn ska vara med eller inte. För att de ska kunna ta ställning i lugn och ro är det nu viktigt att så många som möjligt får reda på att möjligheten finns. Information om hur det går till att lämna samtycke till att inkludera namn finns här och på Statens fastighetsverk.

Inlämnat idéförslag

Observera att idéförslaget förändras efter platsens förutsättningar och i fortsatt dialog med experter, anhöriga och efterlevande.