KÄMPAOKE – karaokebaren med sånger som bryr sig

Konstnär: mycket Kategorier: Tillfällig konst

Kämpaoke är en kartläggning av historiska, närhistoriska och pågående medborgarrättskamper och rättviserörelser och de materiella spår de lämnar efter sig.

Det är en karaokebar dit du kommer för att sjunga, lyssna och göra, minnas, inspireras, gråta och garva, kanske dansa, samt dela med dig av de kamper du deltar eller har deltagit i, lokala, nationella, globala. Rörelser och paroller som No paseran, Skolstrejk för klimatet, White silence is violence; låtar som Lalehs Goliat, Dolly Partons Nine to five eller Jan Hammarlunds Europa. Det är en gemensam verkstad för att göra nya eller inspireras av gamla banderoller, tishor, affischer & andra saker som du kan ta med dig hem eller lägga till Kämpaokens ständigt växande arkitektur. Kämpaoke skapar ett levande arkiv, ett kampsaksbibliotek med ord och sånger som samlas i Kämpaokepärmen och banderoller, pins, vepor som bildar dess väggar.

– Vi behöver ett kampsaksbibliotek för de kamper som förs. Orden, pinsen, kepsarna, de handmålade sjalarna & banderollerna – allt det materiella som finns kvar när vi själva glömmer våra krav, säger Mariana Alves Silva från konstgruppen MYCKET.

Kämpaoken kommer äga rum på Kulturfestivalen i Stockholm i augusti 2019. På Skeppsbron framför slottet bygger vi en femtio kvadratmeter stor karaokebar och utställning med evenemang och aktiviteter som leds av olika grupper och personligheter som bidragit med material.

Inför Kämpaoken samlar vi in bidrag via vår hemsida!
Gå in på www.mycket.org för att ladda upp bilder, texter m.m.
Vilka är dina kampsånger?
Vilka slagord vrålar du i demonstrationstågen?
Har du en banderoll? En fana? Eller har du sett någon som stärkt dig särskilt mycket?

Vi som samlar in allt material heter MYCKET och är en grupp konstnärer/arkitekter/aktivister som var dag bygger för att skapa en värld där det finns plats för oss alla.