TV-inspelning: Välkommen som studiopublik till ett unikt konstprojekt!

03 November, KL 09:00 - 17:00 Öppet arrangemang

Konstprojektet Television Without Frontiers spelas in i SVT:s studio i Göteborg lördagen 3 november och det finns nu möjlighet att vara med vid verkets tillblivelse som studiopublik.

Television Without Frontiers är ett unikt konstprojekt i form av en dokumentär performance i TV-format som undersöker föreställningar och idéer om det gemensamma i ett samtida Europa.

Television Without Frontiers spelas in i SVT:s studio i Göteborg lördagen 3 november och det finns nu möjlighet att vara med vid verkets tillblivelse som studiopublik. Föreställningen, som också är en TV-inspelning består av flera parallella förlopp: en talkshow som enbart består av värdar, en jättelik sköldpadda som sätts samman för att sväva, en berättare som också serverar glass till de närvarande, och en hypnotisör som plötsligt dyker upp på scen. Välkommen att delta i ett unikt konstprojekt!

Tid: Lördag 3 november kl 9–12, kl 13–15 & kl 15–17
Plats: SVT:s studio i Göteborg, Pumpgatan 2
Det finns 30 platser till varje tillfälle. Möjligheten finns att delta i ett pass eller stanna hela dagen. Anmäl dig till twf@statenskonstrad.se
OBS endast föranmälan! 

Som studiopublik kommer du att bli del av det filmade materialet. Resultatet blir en serie i fyra avsnitt som kommer att visas och distribueras som en tv-produktion.

Verket tar sin utgångspunkt i det experimentella projektet ”Eurikon” som 1982 initierades av European Broadcast Union (EBU) i ett försök att skapa en gemensam offentlighet för ett framtida Europa. Projektet följdes några år senare av en fullt fungerande tv-station, ”Europa Television”, men sändningarna lades ned efter 18 månader. Det har inte gjorts några liknande försök sedan dess.

Nu drygt 30 år senare tycks Europa snarast vara på väg mot nationalistisk splittring och den mediala offentligheten är i stark förändring. Television Without Frontiers samlar en grupp personligheter, på olika sätt verksamma i TV i Europa och Nordafrika, i en situation som pendlar mellan verklighet och fantasi, mellan dåtid och nutid, i oväntade vändningar. Verket undersöker om Eurikon kan användas som en modell för att söka en vision om en post-nationell gemenskap och vad det finns för alternativa idéer om gemenskap bortom marknaden och nationalstaten.

Television Without Frontiers produceras av Statens konstråd.

Manus och regi: Andjeas Ejiksson
Kreativ producent: Fredrik Egerstrand
Kostym: Ellen Utterström
Ansvarig curator Statens konstråd: Edi Muka
Producent Statens konstråd: Isak Mozard

Medverkande:
Sylvie Caspar (FR), skådespelare och programledare
Jacek Poniedzialek (PL), skådespelare och programledare
Sylvana Simons (NL), programledare och politiker
Ahmed El-Ghandour (EG), programledare
Ash Sarkar (UK), redaktör och programledare
Klaas Jan Hindriks (NL), journalist och programledare
Yankho Kamwendo (SE), programledare och skådespelare
Jonathan Royle (UK), illusionist och hypnotisör
Lucas Carlsson (SE), dansare och mimare
Marta Oldenburg (SE), performancekonstnär och skådespelare
Louise Bjurholm (SE), akrobat
Kjell Wilhelmsen (SE), skådespelare
Mattias Bylund (SE), kapellmästare/keyboard
Per Strandberg (SE), gitarr
Michael Engström (SE), bas
Miko Rezler (SE), trummor

Läs mer om projektet här!