Utställning: Public Luxury på ArkDes

01 June - 13 January Öppet arrangemang

Kom och få ett smakprov av Statens Konstråds projekt i Prästholmen, Hageby och Jordbro! De tre projekten finns med i nya utställningen Public Luxury på ArkDes som handlar om hur arkitektur speglar och förändrar samhället.

Så delar vi det gemensamma rummet

Public Luxury är en utställning om arkitektur, design och kampen om det gemensamma. Genom storskaliga beställda verk, installationer och projekt både inne i och utanför museet får besökarna en inblick i hur arkitekturen och designen kan vara verktyg för att hitta lösningar på de utmaningar som det svenska samhället står inför idag.

Vad: Utställningen Public Luxury
Var: ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm
När: 1/6 2018 — 13/1 2019

Statens konstråd bidrar med tre projekt från satsningen Konst händer. På Prästholmen i Boden ligger asylboendet “Gula huset”. Där gör konstnären Sandi Hilal om en lägenhet till Al Madhafah /The Living Room, ett rum för gemensamma aktiviteter. I Hageby i Norrköping skapar en grupp nyanlända arkitekter och ingenjörer, arkitekter från Map 13 och Portalen en ny gemensam mötesplats. I Jordbro i Haninge riktar aktiva föreningar ljuset mot det rivningshotade aktivitets- och kulturhuset i ett samarbetsprojekt med Muf architecture.