Grafiskt mönster för boken omförhandlingar

Release av Omförhandlingar: Den offentliga konstens roll efter millennieskiftet

Varmt välkomna till release av boken Omförhandlingar: Den offentliga konstens roll efter millennieskiftet onsdag 17 november 2021 Konst-ig bokhandel, Åsögatan 124 i Stockholm.

I boken Omförhandlingar: den offentliga konstens roll efter millennieskiftet diskuterar sju skribenter aktuella perspektiv på samtida offentlig konst. Texterna handlar till exempel om hur konst kan skapa värde och trygghet, hur offentlig konst verkar över tid och vilken roll skulpturen på torget kan ha idag. Boken behandlar offentlig konst som är beställd av privata organisationer och offentliga aktörer, och konst som har kommit till genom invånares egna initiativ.

Program

17.30 Mingel med förfriskningar

17.45 Introduktion av Patrick Amsellem, Statens konstråd och Håkan Nilsson, Södertörns högskola.

18.00 Annika Enqvist, Statens konstråd, pratar med fyra av bokens skribenter – Håkan Nilsson, Annika Öhrner, Dan Karlholm, Anna Rådström.

18.30 Frågor och reflektioner

Anmäl dig till bokreleasen!

Här anmäler du dig till releasen

OBS! Du måste anmäla dig till releasen senast måndag 15 november. Begränsat antal platser.

Ett samarbete mellan Statens konstråd och Konstvetenskapen vid Södertörns högskola

Under tre år, 2018–2020, bedrev Södertörns högskola forskning om offentlig konst efter millennieskiftet på uppdrag av Statens konstråd. Omförhandlingar: den offentliga konstens roll efter millennieskiftet är ett resultat av det samarbetet. Den är också en del av Statens konstråds arbete med att utveckla och sprida kunskap och regeringsuppdraget ”Kunskapsnav offentlig konst” där Statens konstråd samverkande med universitet och högskolor om utbildningar och strategiska forskningsprojekt.