Kvinna blir buren av en man, båda har vita kläder

Vi förändrar varandra

Välkommen till öppet hus på Statens konstråd torsdagen 9 januari. Med titeln Vi förändrar varandra lyfter vi flera av våra spännande samarbeten runt om i Sverige från året som gått.

Ta del av vår utställning med nyinköpta verk, dokumentation och publikationer. Lyssna på samtal med inbjudna gäster och kom och mingla med oss! Tillsammans med konstnärer, curatorer, stadsutvecklare, kommuner, fastighetsägare och många fler, har vi skapat sammanhang där den offentliga konsten har lämnat fysiska spår och förändrat oss i mötet med varandra. Titeln Vi förändrar varandra refererar till konstnärens Shilpa Guptas verk med samma namn som visades i konstprojektet Choreographies of the Social i Stockholm i augusti 2019.

PROGRAM 17.00–20.30

Kl 17.00–17.30
Titta på vår utställning som summerar året med bilder, filmer och nya verk.

Kl 17.30–18.00
– Kvällens värdar Alba Baeza och Elena Jarl hälsar välkomna.
– Henrik Orrje, administrativ chef samt vikarierande direktör på Statens konstråd, summerar året som gått.
– Konstnären Hanna Ljungh och Anders Olofsson, samordnare konstansökningar och inköp på Statens konstråd, samtalar om nyförvärvet Curiosity Cabinet.
Joanna Zawieja, arkitekt, Konst i stadsutveckling på Statens konstråd, berättar om tre avslutade projekt inom Konst Händer och annonserar satsningens publikation.

Kl 18.30–19.00
– Åsa Mårtensson, projektchef Kunskapsnav offentlig konst på Statens konstråd, och Annika Wik, metodforskare och filmvetare, berättar om metodutveckling och arbetet med Kunskapsnav offentlig konst.
– Konstnären Ruben Wätte och Andreas Roth, curator Konst i stadsutveckling på Statens konstråd, presenterar ett av stadsutvecklingsprojekten i Örebro som fokuserar på lekmiljöer.
– Konstnären Malin Holgersson i samtal med Elena Jarl, assisterande curator på Statens konstråd, om ljudverket Vi är den här platsen eller tillståndet som är ett av kunskapsnavets lokala konstprojekt.
– Håkan Nilsson, professor vid Södertörns högskola, och Rebecka Katz Thor, redaktör för fördjupning och reflektion på Statens konstråd, berättar om pågående uppdragsforskning om offentlig konst.

Kl 19.30–20.00
– Konstnären Katarina Pirak Sikku berättar om verket Vájaldibme – Vandring på MittUniversitetet Campus i Östersund tillsammans med Kristina Möster Nilsson, curator på Statens konstråd.
– Peter Hagdahl, curator på Statens konstråd, presenterar utvecklingsprojektet Mind Over Matter.
– Konstnären Meriç Algün och Lotta Mossum, curator på Statens konstråd, presenterar The Orchard of Resistance på Humanisten, Göteborgs universitet.
– Mariana Alves Silva och Katarina Bonnevier från konst- och arkitekturgruppen MYCKET avslutar kvällen med Edi Muka, curator på Statens konstråd, med en presentation av KÄMPAOKE som var en del av konstprojektet Choreographies of the Social.

Kl 20.00–20.30
KÄMPAOKE med Anna Märta E Danielsson och Ullis Ohlgren från konst- och arkitekturgruppen MYCKET.

Moderatorer och värdar: Alba Baeza och Elena Jarl, curatorer för Öppet hus och assisterande curatorer på Statens konstråd

När: 9 januari 2020, kl 17.00–20.30
Utställningen är även öppen fredag 10 januari kl 10.00–14.00