Vi är den här platsen eller tillståndet

Verket är en ljudberättelse av konstnärerna Johanna Gustavsson och Malin Holgersson. Den spelas i en lägenhet i Göteborg. Publiken tar del av hörlursföreställningen genom en tredimensionell ljudbild.

När:
29 november kl 18.00 och 20.00 
30 november kl 15.00, 17.00 och 19.00
6 december kl 18.00 och 20.00
7 december kl 15.00, 17.00 och 19.00

Längd: Ca 1 timme utan paus

Kostnad: 80 kr för studerande, arbetssökande, pensionär och 120 kr för övriga

Manuset är en förkortad version av Johanna Gustavssons roman Vi är den här platsen eller tillståndet som Holgersson var redaktör för. Den handlar om klass, värdighet och psykisk ohälsa. Huvudpersonen kämpar för att anpassa sig och leva det som kallas ett ”normalt liv”.

– Vi har använt oss av binauralt inspelningsteknik, som gör att vi kan skapa en tredimensionell ljudbild som ger lyssnaren känslan av att vara i ”någon annans huvud”, men samtidigt också uppleva den personen omvärld, säger Johanna Gustavsson.

Ljudverket är producerat i samarbete med Statens konstråd och Familjebostäder och är ett av 12 lokala konstprojekt i Statens konstråds satsning Kunskapsnav offentlig konst. Det ses också som ett gästspel i Folkteaterns satsning på ny och experimentell scenkonst.

Om konstnärerna:

Johanna Gustavsson är konstnär och pedagog. Hon har en fot i konstvärlden och en i teatervärlden och arbetar med performance, scenkonst, text och rörlig bild. Hon är utbildad på The Whitney Independent Study Program i New York och på Akademin Valand i Göteborg.

Malin Holgersson är ljudkonstnär, radioproducent men också dramatiker och dramaturg. Hen har stor erfarenhet av att arbeta med dokumentära berättelser, ljudkonst, radio, text, och teater. Malin är medlem i konstkollektivet Ful.