Invigning: Gärdeåsens sju underverk i Ljusdal

09 November, KL 16:00 - 19:00 Öppet arrangemang

Välkommen till invigningen av det nya konstverket på Gärdeåsen! Fredagen 9 november kl 16 invigs Gärdeåsens sju underverk av Kalle Landegren.

När: 9/11 kl 16.
Var: Samling vid Trygghetsboendet på Gärdeåsen kl 16. Vi börjar med en rundvandring tillsammans med konstnären och serietecknaren Kalle Landegren. Därefter återsamlas vi vid Trygghetsboendet där det bjuds på fika!

Gärdeåsens sju underverk är resultatet av serietecknaren Kalle Landegrens arbete tillsammans med Internationella kvinnoföreningen i Ljusdal. Landegrens bilder baseras på deras samtal om vad ett mirakel är eller kan vara. Motiven finns nu på sju av bostadshusens fasader på Gärdeåsen och i en målarbok som delas ut till barn i Ljusdal. Temat mirakel valdes för att Santiago Mostyns konstverk Mirakel, en åtta meter hög ljusinstallation, var installerad på Gärdeåsen under en månad i slutet av 2016. Konstverket ska installeras permanent på platsen.
Arbetet är en del av regeringssatsningen Konst händer som drivs av Statens konstråd och har ägt rum på 15 platser i landet under tre år.

Gärdeåsens sju underverk och Mirakel har tagits fram i samarbete mellan konstnären Kalle Landegren, Ljusdals internationella kvinnoförening och Statens konstråd med stöd av Ljusdalshem, Trygghetsboendet Gärdeåsen och Ljusdals kommun. Arbetet har skett inom ramen för regeringssatsningen Konst händer (2016–2018).

Bilderna hade aldrig tillkommit utan kvinnorna i Internationella kvinnoföreningens berättelser och Ljusdalshems bovärd på Gärdeåsen. Särskilt tack till Sawsan Ghazal, Anja Vogt, Jouel Alaraj, Amin Hyuasi, Anna Korableva, Hoda Zahra, Avindar Haji Othman, Gunhild Carlbom, Elisaweta Almachhadavi, Rania Ali, Afaf Amayri, Louisa Vogt Westling, Akbal Ghulam.