Invigning: Förhandlingen i Kristianstad och Stockholm

26 November, KL 16:30 - 17:30 Öppet arrangemang

Välkommen till invigningen av verket Förhandlingen av Anna Högberg och Johan Tirén. Invigningen sker parallellt på Gamlegården i Kristianstad och vid Konstakademien i Stockholm.

När en anonym person på Gamlegården i Kristianstad tänder och släcker sin lampa i hemmet, tänds även en lampa i Gamlegårdens centrum och en på fasaden till Konstakademien i Stockholm, helt nära maktens centrum i Rosenbad. Verket Förhandlingen ställer frågor kring vem som har makten och avståndet från maktens centrum till dem som berörs av den i sin vardag.

Tid: 26/11 kl 16.30.
Plats: Gamlegårdens centrum, Näsbychaussén 70, Kristianstad, samt Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm.
Observera att invigningen sker samtidigt i Gamlegårdens centrum, i en anonym lägenhet på Gamlegården (via videolänk) och vid Konstakademien i Stockholm. Det kommer att finnas tillfälle att i samband med invigningen i Kristianstad intervjua hyresgästerna i den lägenhet som styr verket, men de vill vara anonyma.
Medverkande på plats, Kristianstad: Konstnären Johan Tirén, curator Peter Hagdahl från Statens konstråd, samt boende i lägenheten (som önskar vara anonyma).
Medverkande på plats, Stockholm: Konstnären Anna Högberg, Lena From, chef för Konstenheten på Statens konstråd, samt Konstakademiens ständiga sekreterare Isabella Nilsson.