Stenskulptur av ett stort öga

Invigning av Let’s face it av Linda Persson i Huskvarna Folkets Park 

Möt det nya permanenta offentliga konstverket och konstnären under en timme. Verket bjuder in till att komma nära, att känna och ta på de olika delarna i skulpturen.  

Schema invigning

Vad? Invigning av skulpturgruppen Let’s face it av konstnären Linda Persson på Huskvarna Folkets Park.

När? 20 april 2023 kl. 17.30-18.30

Hur? Det blir en festlig invigning med förfriskningar, stenformade tilltugg och frösådd kring verket.

Om verket Let’s face it

Vad är det som sticker upp mellan träden? En dubbelnäsa, på samma gång blank och polerad som sträv. På ena sidan gjord av krysshamrad röd granit. Näsan sticker upp ur marken likt en stor svamp. En stor len dubbeltunga sträcker också ut sig på gräset. Tungan är en kroppsdel som kan tränas till att forma all världens ljud och ge oss njutning genom smak och känsel. Ett öga blickar både bakåt och framåt samtidigt från sin färgglada pelare i sten som står rätt upp i backen.

Verket Let’s face it är en grupp stenskulpturer i former som skiftar beroende var du ser dem ifrån. I vissa vinklar liknar de mänskliga ansiktsdelar. Beroende på var i parken du står kan därför ett ansikte framträda och snegla på dig. Kommer du nära blir verket en plats att slå sig ned på. Här kan du dra dig undan för att på håll betrakta folkparkens liv, och känna på stensorternas många texturer.

Om samarbetet

Konstprojektet är ett samarbete mellan Huskvarna Folkets Park, Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Statens konstråd. Under 2020–2022 producerar Statens konstråd som en del av projektet tre nya offentliga konstverk i tre olika folkparker: Heby Folkets park i Uppland, Björneborg Folkets Park i Värmland och Huskvarna Folkets Park i Småland. Curatorer: Joanna Zawieja, Elena Jarl och Annika Enqvist från Statens konstråd.