Filmvisning: Television Without Frontiers av Andjeas Ejiksson

02 May, KL 19:00 - 21:00 Öppet arrangemang

Välkommen på visning av Television Without Frontiers, en televiserad dokumentär performance i fyra korta avsnitt av konstnären Andjeas Ejiksson.

Tid: 2/5, kl 19–21.00.
Plats: Hagabion, Linnégatan 21, Göteborg
Anmälan: Fri entré. Begränsat antal platser, så kom i tid!

Television Without Frontiers tar sin utgångspunkt i ”Eurikon” som var ett experimentellt försök att skapa en public service-tjänst som skulle nå hela Europa. Projektet initierades av EBU (European Broadcast Union) och genomfördes som fem veckolånga sändningar 1982. Ett femtontal public service-tjänster från Västeuropa och Nordafrika, samt ett stort antal journalister, kameramän och en armé av översättare samlades i simultanöversatta, flerspråkiga direktsändningar.

Det blev aldrig någon europeisk public service-kanal och nu drygt trettio år senare tycks Europa snarast vara på väg mot nationalistisk splittring. Television Without Frontiers sammanför ett antal TV- och mediapersonligheter verksamma i och utanför Europa. I en situation som pendlar mellan dåtid och nutid, verklighet och fantasi, full av oväntade vändningar, ställs frågan hur Eurikon kan användas som modell för att ta reda på vad som hände med visionerna om en postnationell gemenskap.

Kvällen inleds med en kort presentation av konstnären Andjeas Ejiksson själv.

Välkommen!